duminică, 20 martie 2011

POZE- eşantioanele de la revista Comorile Pământului




Cu toate că n-am reuşit să pun poze la postările trecute, le pun aici cu întârziere.
Dintre cele şase reviste date până la acum în a doua serie a revistei, cel mai mult m-a impresionat azuritul, unde am avut mare noroc. Cel mai tare m-a dezamăgit malachitul, şi pot spune că pe eşantionul de azurit am avut mai mult malachit decât pe aşa-zisul eşantion de malachit. Foarte frumos a fost şi agatul albastru, dar am văzut şi eşantioane mai frumoase. Aurul a fost cât de cât spectaculos. Obsidianul nu a fost ceva nou pentru colecţia mea, dar cu toate acesta am avut noroc şi la el, întrucât am luat un eşantion frumos. Andaluzitul are un cristal mărişor de muscovită, pe lângă altele de andaluzit. Sper să vă placă pozele şi succes în continuarea ,,abonaţilor" la Comorile Pământului.
LEGENDĂ:MINERALE
PIETRE (SEMI)PREŢIOASE
DESCOPERĂ

ARTA COLECŢIONARULUI
ACTIVITATE PRACTICĂ

20. GIPSUL-Gipsul, Piromorfitul, Vivianitul, Cristalele monoclinice, Pregătirea eşantioanelor, Date generale: Comorile Minerale ale României
21. AURUL-Aurul, danburitul, perovskitul, uranofanul, violanul, cutremurele, pe urmele mineralelor în Myanmar
22. OBSIDIANUL-Obsidianul, litiofilitul, smithsonitul, tetraedritul, cristale triclinice, ţările producătoare de minerale, pe urmele mineralelor în Germania
23. AZURITUL-Azuritul, argentitul, natrolitul, humitul, cristale trigonale, tunelul canalul mânecii, cum se curăţă eşantioanele (1)
24. MALACHITUL-Malachitul, mercurul, realgarul, dioptazul, vânătoarea de minerale în Nigeria,Cristale hexagonale
25. AGATUL ALBASTRU-Agatul, diamantul, variscitul, colemanitul, Maclarea, Cum se curăţă eşantioanele, Pe urmele mineralelor în Chile.

2 comentarii:

  1. Buna Nico. Apreciez foarte mult efortul tau de a pune poze. Azuritul e intradevar frumos. Si aurul imi place. Tin sa iti multumesc ca ai postat pe blogul tau anunt despre acel concurs organizat de minerals. M-am inscris si eu, am dat raspunsuri corecte, iar acum sper sa castig. Sa imi tii pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Felicitări pentru inscriere. Desigur ca iti tin pumnii. Sa mi tii si tu, caăi si eu particip ;)
    Astazi (23 martie) postez despre cuart. Poti sa te uiti, daca vrei :)

    RăspundețiȘtergere

Salut! aştept comentariile voastre referitoare la postare şi blog!