marți, 26 octombrie 2010

Purificarea cristalelor 3-MODURI DE PURIFICARE.MODUIR DE FOLOSIRE


MODURI DE PURIFICARE – la îndemana tuturor:

- cristalul nou achizitionat este tinut in apa cu sare cel putin 24 de ore.
- cristalul poate fi doar “spalat” prin tinerea lui sub jet de apa. În cazurile în care el nu a fost folosit în tratamente sau încarcat evident în mod negativ.
- cristalul poate fi purificat prin reiki sau prin bioenergie, dupa ce a fost în prealabil spalat sub jet de apa.
- pentru a fi încarcat pozitiv poate fi tinut la soare sau sub razele lunii, în functie de energia cu care dorim sa-l încarcam. Fazele lunii au semnificatia si rolul lor în acest caz.
- exista cristale ce NU se pot purifica. Daca observam ca în prezenta unui cristal în pofida purificarii aplicate nu ne simtim bine sau avem dureri de cap în mod repetat, atunci este mai bine sa renuntam la el. Motivele sunt multe si nu e loc pentru a fi enumerate aici.
MODURI DE FOLOSIRE.

Putem sa cumparam cristalele doar pentru a le admira, e suficient pentru a ne da o stare de bine. Sau le putem folosi pentru a ne ECHILIBRA ENERGETIC, prin tratamente energetice. În functie de culoare si de structura de cristalizare a fiecarui tip de cristal, este emis un anumit tip de energie. Le putem folosi în MEDITATIE, privindu-le doar, ele avand darul de a amplifica gandurile. În functie de tema meditatiei, deci de ganduri, dar si de felul cristalului, ele ne pot ghida spre anumite aspecte ale subconstientului. Ele ne ajuta în concentrarea gandurilor emise, ajutandu-ne astfel în comunicarea cu Universul. Cristalul comunica cu mentalul nostru, dar si cu mentalul Întregului ce ne înconjoara.
Cristalele se folosesc în FENG-SCHUI, în functie de felul lor pentru a amplifica energiile diverselor zone ale încaperii în care sunt asezate sau pentru a imprima o anumita energie zonei respective.
ATENTIE! Zona în care se posteaza un cristal conform sistemului Feng-shui trebuie purificata înainte, (prin reiki, apa sfintita, bioenergie, etc). Orice cristal aflat în casa trebuie purificat din cand în cand, chiar si atunci cand el este tinut doar ca ornament!

CHAKRELE SI CRISTALELE – echilibrari energetice.
Pentru a ne ECHILIBRA ENERGETIC TRUPUL FIZIC folosim cristalele fie asezandu-le direct pe locul « bolnav », respectiv locul ce sufera de o lipsa de energie sau dimpotriva de un blocaj datorat acumularii de prea multa energie, care datorita stagnarii capata atribute negative, fie prin postarea lor pe chakra corespunzatoare glandelor endocrine sau organului respectiv.
De asemenea ne putem ECHILIBRA EMOTIILE prin postarea cristalului pe chakra corespunzatoare acelei emotii sau privindu-l intens si intrand in stare de meditatie. De exemplu daca avem probleme în iubire, postam cristalul pe chakra inimii si meditam, sau privim un cristal de cuart roz concentrandu-ne asupra situatiei, lasand gandurile sa vina si sa plece, cerand un raspuns divinitatii, care va veni mai usor astfel, datorita energiei cristalului. Daca ne temem sa comunicam, de vina este dezechilibrul de la chakra gatului si ne echilibram prin punerea cristalului în dreptul tiroidei – chakra 5 - vishuda sau meditand asupra lui, in modul mentionat mai sus.


1. MULADHARA – chakra I – centrul radacinii, culoare – rosu, situata între pubis si anus, corespunde legaturii cu Pamantul, relatiilor cu mediul si tot cei apartine, baza acestor relatii, capacitati organizatorice, dinamism, energie, control asupra lumii, etc.
Rubin – dezordine, emotivitate.
Onix – absoarbe energiile negative.
Hematit – purifica singele.
Granat – probleme cu organele genitale, oboseala.
Opal – mareste discernamantul.


2. SWADISTANA – chakra II – la doua degete sub ombilic, este centrul sexualitatii, senzualitatii, creativitatii, adaptabilitatii persoanei, culoare – portocaliu.
Carneol – armonizeaza energiile sexuale transformandu-le în energii înalte, în creativitate, bucurie de a trai, comunicare usoara cu mediul.
Ochi de pisica – împamantarea energiilor si folosirea lor în planul material, tempereaza excesele, ne face mai obiectivi si practici.
Jasp rosu – purificator pentru sange, ajuta la durerile menstruale, protectie, energizant.
Piatra Lunii – ajuta la trezirea sensibilitatii receptive, armonizarii cu aspectele feminine ale eului, vindecarea trecutului prin eliminarea schemelor ce-i apartin.


3. MANIPURA – chakra III – situata în zona plexului solar, putin deasupra ombilicului, culoare galben, stomac, pancreas. Este centrul puterii psihice si spirituale, capteaza si emite energie, are efect asupra tuturor celorlalti centri energetici de aceasta depinzand echilibrul si armonia acestora.
Citrin – creste capacitatea de concentrare, ajuta la eliminarea energiilor negative, si ajuta la aducere de energie pozitiva în organism. De folos pentru echilibrarea tuturor chakrelor, renichi, inima, depresii, etc.
Chihlimbar – calmeaza pulsiunile, echilibreaza aura, reduce stressul, reduce aciditatea stomacului si problemele acestuia.
Topaz auriu – vitalizant, aduce echilibrul sentimental, reduce depresiile, intinereste, efect pozitiv asupra tesuturilor musculare, elimina gelozia sau complexele.
Ochi de tigru – atrage energii pozitive de vibratie înalta, confera o stare de bine, de relaxare prin energiile subtile ce ne ajuta în conctarea cu divinitatea.
Zirconiu – armonizeaza energiile trupului dand sufletului un sentiment de echilibru si de bine.


4. ANAHATA – chakra IV – sau chakra inimii, plasata aproape de inima în mijlocul pieptului, este centrul iubirii si al compasiunii. Este un centrul foarte important deoarece face legatura dintre centrii energetici inferiori si cei superiori, deci legatura dintre planurile telurice si cele superioare. Culori roz si vernil.
Cuart roz – ajuta în probleme afective, echilibrand emotiile si amplificand senzatiile de iubire. Este excelent de purtat în cazurile în care se doreste armonizarea relatiilor de dragoste indiferent de aspectul iubirii pe care-l avem în vedere.
Smarald – ajuta la regenerare, atat pe planul emotiilor cat si prin efectul automat al acestora asupra trupului fizic, asupra acestuia, smaraldul accelerand vindecarea. Are si darul de a ajuta la regenerarea sistemului imunitar.
Jad verde – efect foarte mare în echilibrarea energetica, cu efect calmant, relaxant, armonizand toate campurile energetice. Este benefica purtarea unei bratari de jad, efectele vindecatoare fiind simtite în cateva zile.
Malachit – ajuta la constientizarea emotiilor si la detasarea de acestea.
Aventurin – are efect de spalare a emotiilor negative, îndepartare a gandurilor rele si vindecare într-o multitudine de suferinte.


5. VISHUDDHA – chakra 5 – a gatului – comunicarii în planul fizic, dar si în cel astral, usurinta comunicarii, exprimarea de sine, emotivitate excesiva, supletea vocii, clarauditia.
Turcoazul – stimuleaza comunicarea cu planul terestru, respectiv cu toate fiintele din planul fizic, efect pizitiv auspura auzului si plamanilor.
Safirul – echilibreaza emisferele cerebrale, echilibreaza psihic, armonizeaza nivelurile de constiinta.
Acvamarinul – faciliteaza comunicarea cu ghizii spirituali.
Lapiz lazuli – elimina energiile negative acumlate în subconstient, scoate la suprafata problemele ajutand la eliminarea lor prin constientizare si acceptarea lor ca fiind lectii firesti de viata.
Cuart albastru – da pace mintii, ajuta în caz de insomnie dand o stare de pace.
Topazul – purificare mentala, vibratie înalta.


6. AJNA – chakra 6 – situata în frunte usor deasupra liniei sprincenelor, glanda epifiza a carei activitate creste în prezenta Luminii divine, al treilea ochi, clarviziune, dar si claritatea de a vedea legile spirituale cauzale, si de a primi informatii de la Univers, intuitie, rapiditate în gandire, vointa proprie si dirijarea vointei celorlati (fapt nerecomandat!)
Ametist – numit si piatra înteleptilor, ajuta la deschiderea portii catre lumile subtile, la capacitatea de analiza si sinteza, vise premonitorii, înlatura blocajele mentale ajutand la întelegerea corecta a lucrurilor.
Turmalina – înbunatateste functiile mentalului.
Azurit – ajuta la conectarea cu ghizii astrali, la purificare interioara.
Fluorina albastra – aduce inspiratie prin conctarea la planurile subtile superioare.


7. SAHASRARA CHAKRA – situata în cretetul capului, un pic deasupra acestuia, este chakra coroanei, ce face legatura cu planul divin si akasha, legatura cu universul, primirea de informatii din astral.
Diamantul – ajuta în detasarea de aspectul fizic al vietii, de planul material, ajutand la conectarea constiintei catre planurile înalte, divine ale vietii.
Cristal de stanca – ajuta la conectarea cu supraconstientul, comunicarea cu sinele si amplifica energia fiintei.
Pirita – ajuta la constientizarea puterii spiritului, al învingerea obisnuintelor.
Ametist – întelegerea legilor universului.



MOD DE LUCRU – Dupa fiecare folosire, cristalul trebuie purificat mai usor sau mai drastic, în functie de problema abordata. Trebuie sa-i multumim, sa nu uitam ca este o fiinta vie. Si de asemenea e necesar sa nu uitam ca fara schimbarea interioara, ajutorul pietrelor este la fel de superficial ca si atitudinea noastra. Rugaciunea, meditatia, stradania de a ne elibera de probleme prin constientizare si schimbarea situatiei în sensul dorit, sunt necesare în vindecare.
Toate aceste pietre pretioase si cristale mentionale mai sus, alaturi de altele ne metionate aici, (deoarece nu e un tratat sau o carte de specialitate, ci un simplu articol avand acest subiect), sunt doar niste ajutoare binevoitoare, niste amplificatori, purificatori, prieteni. Dar sa nu uitam ca un prieten ne poate ajuta, dar nu se poate schimba el pentru noi, asa cum nu poate trai el viata în locul nostru.
Prin gandire pozitiva, insistenta si rabdare putem învinge orice. Folosirea ca adjuvant în orice tratamente a acestor cristale este un mod eficient si placut de a lucra asupra sufletului nostru.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salut! aştept comentariile voastre referitoare la postare şi blog!